Muistatteko kun tämä postaili koko loppukesän ja syksyn siitä, kuinka nyt pitäisi keskittyä saamaan opinnot päätökseen ja kuinka Fiksu Nainen etsii silloin työpaikan, jonka asioita ei tarvitse raahata kotiin? Kyllä, varmasti muistatte myös, kuinka sitten kävikään. Ja huomenna seuraa paluu Ensimmäisen Alan Oikeisiin Töihin, niihin, joista vuosi sitten seurasi kolmessa kuukaudessa lähes täydellinen loppuunpalaminen ja joista toipuminen painajaisineen kesti pitkälle kesään asti. Ja tällä kertaa kyseessä ei ole pätkä, vaan työsopimuksessa työsuhteen kestosta on käytetty sanaa "toistaiseksi". Neljän kuukauden koeajalla, tietysti. Jännityksella jäämme odottamaan, mitä tästä kaikesta seuraakaan. Toisaalta toivoa sopii, ettei työsuhteen kesto jää kovin lyhyeksi, kun tämä kuitenkin muutti työpaikan takia elämänsä ja kirjahyllynsä maisemiin joihin vielä muutama vuosi sitten ei olisi suostunut muuttoa ajattelemaankaan.

Uusi koti alkaa jo näyttää kodilta ja pahvilaatikot ja jätesäkit on pääsääntöisesti saatu tyhjennettyä. Tällä hetkellä vielä kysymysmerkkinä on varasto, joka on täynnä asunnon omistajan sinne hylkäämää tavaraa ikivanhasta matkatelkusta lähtien. Kovin kilttiä on kuitenkin se, että tälle on luovutettu avaimet kyseiseen koppiin. Vielä kiltimpää olisi se, että se olisi myös käytettävissä, koska ensimmäistä kertaa ikinä tämä on muuton jälkeen kokenut pakonomaista tarvetta säilöä vaivalla hankkimansa pahvilaatikot seuraavaa muuttoa varten. Tässä ei tulla ikuisuuksia viihtymään, vaikka tällä hetkellä kämppä kelpaakin vallan mainiosti. Ja tähänkin väliin on pakko sanoa, että se seuraavan muuton ajattelukaan ei tarkoita sitä, että tämä jotenkin kokisi jotain ihmeellistä tarvetta leikkiä kotia sen tietyn vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, vaikka ihmeen monet tuntuvat jo tulkinneen tämän vasta tapahtuneen muuton muka merkiksi siihen suuntaan. Jopa muuttomiehet ihmettelivät matkalla tämän valintaa asuinpaikan suhteen kuultuaan, että Toinen on tulossa tunnin junamatkan päästä tämän muuttoon: "Et sitten sieltäpäin katsellut asuntoja?"

Aijoo, ja tämän tapauksessa tuo Isolla Kirkolla on otettava muuten kirjaimellisesti. On nimittäin aika iso kirkko tuo, joka tuosta mäen päältä tuijottaa aina kotiin palatessa.